Gyerekszoba alakulóban

A gyerekszobáról eddig nem nagyon esett szó, pedig a háló után a második olyan helyiség volt a házban, amit lakhatóvá kellett tennünk a beköltözéshez.
Sosem voltak gyerekbútoraink, és az előző lakásból is csupán a vaterázott emeletes ágyat hoztuk el a gyerekeknek.
Ez a szoba változott a legtöbbet fejben, már csak azért is, mert a ház tervezésekor a nagyobbik is még csecsemő volt, a kisebb pedig csupán kósza gondolat. Az építkezés kezdetekor született meg Lili, de mire beköltöztünk, már majdnem két, iskolás korú gyerek szobájában kellett gondolkodnunk. Ennyit az elképzelt cuki babaszobákról…. :PSzóval egy kisiskolás fiú és egy nagycsoportos kislány igényeit kellett kielégíteni, öröklött bútorokkal dolgozva.
Az emeletes ágy adott volt, ehhez jött  egy Bonanza fésülködőasztal, egy hasonló stílusú íróasztal, egy üveges tálalószekrény, kis komódok, és a retró polcrendszer. No meg a gyerekkori bordásfalam!!!
Szóval a polcrendszert elkértem, elhoztuk, és elindult az agyalás, hogyan legyen beépítve. Először csupa fehérben gondolkodtam, hogy levegős maradjon a szoba. De látva milyen szép, idő érlelte mézszíne van a bútornak néhány helyen, kicsit meginogtam. Ráadásul attól tartottam, hogy a fehér fal előtt fehérre mázolva teljesen elveszítené a jellegét.
Így végül csak a dobozok belsejét csiszoltuk fel, és fújtuk le fehérre, minden más maradt eredeti színében.
Mivel néhány éve már szétszedve állt, csak a napszítta nyomokból tudtam kikövetkeztetni, hogyan volt eredetileg összeszerelve. Aztán indult az újratervezés. Végül néhány rajz, és dobozok helyben tologatása után megszületett a nyerő kombináció, és elkezdődött az összeszerelés.
kép13
kep14uj
Közben keretekbe raktam a 3 ikeás képet, amit pár éve kifejezetten a gyerekszobába lőttünk, miután hosszas vajúdást követően az “utazás”témakör mellett tettem le a voksot, már ami a dekort illeti…. Legalábbis addig, míg el nem kezdenek egyénileg dekorálni.
DSC_0460
Mikor a polcok a helyükre kerültek, Férj felszerelte a bordásfalat is, és a képeket is elhelyeztük.
Végre újabb adag cuccot lehetett áthozni a lakásból, mert lett helyünk pakolni! A gyerekek pedig újra felfedezték a fél éve nem látott játékaikat…. 😉
page2
page
Most így áll a szobájuk, jó sok festés és csiszolás vár még ránk. Az asztalok és a vitrin is új színt fog kapni, egyszer valamikor…..
DSC_0422uj
DSC_0427uj
DSC_0446uj

2 thoughts on “Gyerekszoba alakulóban

  1. Mónika says:

    Szuper, lett! Gyerekszobában rengeteg játékot, könyvet, kincset kell tárolni. Én eddig nem ismertem ezt a polcrendszert. Nagyon jó ötlet, hogy plafonig ér. Így a már nem annyira használatosakat feljebb lehet tenni (nem csúfoskodnak dobozokban szekrény tetején). Az is meg külön plusz pont,hogy teljesen rögzítve van, így nem borul rá a gyerekre.

Leave a Reply