Konyha téma…

Izgalmas, hogy végre már a konyhatervezésnél tartunk!
Igaz, hogy még az aljzatbetonozás előtt állunk, és a burkolatok kiválasztása a fő téma, de kíváncsiságból megnéztem néhány kompletten eladó konyhát az Ebay-en.
Sajnos magyar oldalakon nem találtam jó állapotban lévő, sok elemből álló eladó konyhabútort, pedig az a tervem, hogy a korpuszokat használt elemekből raknánk össze, így csak az ajtók, fiókok kerülnének rá újak.

Az árakat nézve, kíváncsi lettem, mennyibe kerülne berendezni a konyhánkat az Ikea-ból?
Használva a tervezőprogramjukat, egy laza másfél millás összeg jött ki, gépek, és néhány faliszekrény nélkül. A szekrényekbe való kiegészítők sincsenek még benne ebben az árban. Átszámolva, ez 5000 euró, úgyhogy újra átnéztem az Ebay-es aukciókat.
Azt kell mondanom, rengeteg lehetőség kínálkozik a német piacon, még szállítással együtt is nagyon megéri náluk konyhát venni. Egyrészt komplett konyhákat adnak el, teljesen felszerelve, másrészt kitűnő állapotban. Nagyon sok tömörfa frontos szekrénysor is van, náluk ez sem megfizethetetlen kategória, így gyakori a használtan eladók között is.
A szállítás sem kivitelezhetetlen, vannak kifejezetten erre szakosodott cégek, mint pl. a Hungarofutár, érdemes akár előre is árajánlatot kérni, és belekalkulálni a költségekbe.

Na de akkor jöjjön néhány kép, amik inspiráltak a konyha megtervezésében!
Már néhány éve, ha találok a neten egy szép fotót, beteszem a “konyhánk” mappába, így egészen jól körvonalazódott már, milyen konyhát szeretnék…

Ami érdekesség, hogy a konyha egyik “fala” nálunk szekrényekből lesz. Azaz nincs valódi fal az étkező és a konyha között, de egy plafonig érő szekrénysor mégis el fogja választani a kettőt. Ezen a szekrénysoron lesz egy átjáró az ebédlőbe, és a felsőszekrények is üvegajtósok lesznek, a levegősebb hatás érdekében. (És hogy az ünnepi porcelán étkészletek, kristályneműk , mint egy kiállítás darabjai díszítsék is a tereket, ne csak láthatatlanul pihenjenek az év nagy részében a szekrények mélyén. 😉 Ehhez azonban elég sok bútor kell…..

Valahogy így:

A konyha 3 ablakára római rolót tervezek, mosogatónak pedig fehér porcelánt…

Egy világos, barátságos, elegáns konyhát szeretnék, fa munkalappal, régi, időtálló konyhai kiegészítőkkel, és piacolt kincsekkel a szép szekrényekben….
Már csak a tökéletes, rengeteg elemből álló, jó állapotú de mégis olcsó, használt konyhabútort kell megtalálnom hozzá, és indulhat az átalakítás!!! Mi sem egyszerűbb!
😉

Képek forrása: pinterest.com

2 thoughts on “Konyha téma…

Leave a Reply