Kerti kisház Férj módra

Néhány hete Férj nekifogott (egyik) nyári projektjének, a gyerekek kerti kisházának felépítéséhez. Izgatottan várom, mi sül ki belőle, ugyanis gonosz módon megtorpedóztam egy csomó nagyratörő tervet, mint emelet ráépítés, csúszdás-mászókás verzió, fél telket elfoglaló alapterület, és ki tudja még mit!?
Én a kert oldalában megbúvó, kedves ki faházikó ideájával álltam a kérdéshez, ezzel szemben Férj a gyerekekkel karöltve inkább egy kalandparkba oltott, toronyház méretű vendéglátó komplexum vízióját dédelgette….

Először az alap lett kimérve és felásva. Kicsit ezt is odébb kellett tolnom, hogy se a -reményeim szerint- idővel felcseperedő almafát, se az újonnan kialakított díszkutas virágágyásomat ne nyomja el….
Az alapot Férj kibetonozta, majd erre kezdte felépíteni a fa vázszerkezetet.
Szinte minden az építkezésből maradt fahulladékból készül, néhány méter deszkát kellett csak venni pluszban, illetve a tetőt fedő bitumenes zsindelyt.

A német albérletünkből hozott faágy deszkái éppúgy be lettek építve, mint a barátaink lakásásból felújításkor kidobott beltéri ajtók, vagy az elbontott sufnink ablakai, ajtója. Sőt, még pesti lomtalanításból származó kisablak is került a házra!

Férj mindenképp csendesítőt ( a tetőgerendák végein lévő ék) akart, hogy olyan legyen a kisház, mint a nagy… 🙂
így már sokkal csendesebb… 😀
jól látszik az új deszkák és a régi faanyag közti különbség
ezek a deszkák a régi ágyunkból vannak…
a Pesten lomizott ablak, amin majd a benti szakács ki tudja adni az ételt a pincérnek… 😛

Lili kívánsága volt egy szívecske,amit Férj tökéletesen abszolvált egy dekopírfűrésszel…

szívecske is került rá, a tető alatti háromszög az “emelet”.

Nem támogattam, de emelet is készült a kisházba. Ide majd kötélhágcsón lehet felmászni, és kb. hasoncsúszában közlekedni, de belátom, hogy a gyerekeknek biztosan izgalmas, még ha nekem  nem is tűnik túl  komfortosnak.

darabokból szabva a tető is

Ha elkészül, fehérre festjük kívül-belül, az ablakok és az ajtó marad zöld, lesznek balkonládák, zászlógirlandok, kis zsalugáterek…
Remélem még idén!

tető lefedve, így áll most.

9 thoughts on “Kerti kisház Férj módra

 1. Éva says:

  Helyeske lett a házikó. Sajnálom, hogy nem jelezted előre az alkotói munka kezdetét. A fiaim cége kerti faépületekkel foglalkozik, jeleztem volna jó tanáccsal, hogy minden beépíteni való faanyagot érdemes lett volna szórópisztollyal előre 3 rétegben lefúni egészségre ártalmatlan vízbázisú festékkel, így ők pl. 20 év garanciával dolgoznak, mert fedve van festékkel az érintkező fa felületek is. A fa nem érintkezhet közvetlenül a betonnal, mert felázhat, korhadtnak. Mindig ragaszkodnak a nagy méretű fedett teraszhoz,hangulatos korláttal, minden gyerek imádja. A párod nagyon ügyes, lehet, ezt is megoldja idővel. Mivel nagyon átgondoltan terveztek és kiviteleztek, hasznos még kivezetni a villanyt, jónéhány szabad éjszakát nyertek ezzel kettesben srácoknak meg óriási kaland a saját kisházban alvás:-)
  Otthonotokhoz gratulálok, rendkívül igényes, szép kivitelezés eddig is. Sok szép és boldog évet a beköltözésetek után !
  Remélem, nem esett rosszul, ha belekotyogtam:-)
  Gyerekeknek boldog birtokbavételt!

 2. Réka says:

  Kedves Éva, nagyon köszönöm a kedves tanácsokat!!! A faanyag egy része (főleg a gerendák) már eleve kezelve voltak, mert a nagy ház építéséből maradtak ki. A többit Férj fújta le (bár tuti nem háromszor!) felhasználás előtt. A betont a falak alatt lekente kátránnyal, a villanyt még az alap előtt kivezettük a földben, megvan a kiállás. Egyedül a fedett terasz nem túl nagy, 2 szék és egy kisasztal fér el rajta, de lesz korlátja, nagyon cuki. 🙂 Biztosan van olyan,amire nem gondoltunk, mert nem vagyunk benne túl gyakorlottak, de igyekeztünk alaposan felkészülni és utánajárni a dolgoknak. A tapasztaltabbak tanácsa mindig nagyon hasznos, tényleg nagyon köszönöm Neked, hogy megtiszteltél vele! Bármi eszedbe jut még, írj, hátha hasznosítani tudjuk!

 3. mályvacukor says:

  Lehetnék én is gyerek nálatok????? Légyszi!!!!
  Szobatiszta vagyok, átalszom az éjszakát, eljátszok egyedül is és kis fogyasztású vagyok. Ruha sem kell, na jó néha egy pár cipő! Na????? 🙂
  Viccet félretéve, pazarságos!!!!!!!

Leave a Reply