Kirakatrendezés

DSC_0479új

A lenti fürdőszobát kirakat fürdőnek neveztem el, mert a tervezésnél alapvetően nem a család tisztálkodásának eszköz- és helyigényét kellett szem előtt tartani, hanem szabadjára lehetett engedni a dekorációs törekvéseket. A hálószobákhoz tartozó emeleti fürdő funkciója a fürdés, fogmosás, piperészkedés, borotválkozás, stb kényelmes biztosítása, így a lenti “csupán” egy toalett. Azonban a vendégek, és nap közben mi magunk is ezt látjuk, így fontos volt, hogy izgalmas és szép legyen.

Az alapkoncepció a vízesést idéző üvegmozaikból indult, ami a tusoló hátsó falának 3 nm-ét foglalja el, és kis mennyiségben itt-ott újra felbukkan. (A mozaikról itt olvashattok bővebben).

Ehhez a színvilághoz, és magához a vizes helyiséghez nekem a buja őserdő kapcsolódik, imádom annak a gondolatát, hogy egy kis zuhatag alatt állok az őserdő mélyén… (nyilván a  ’80-as évek Fa szappan reklámjai tehetnek erről! Mint ez…:PPP)

Ehhez a jáde-smaragd színvilághoz csakis aranyat tudtam elképzelni, a króm túl hideg és idegen lett volna ebbe a bujaságba. Ezért lettek a csaptelepek, a falikarok és a tükör is arany színűek.
DSC_0481új
Mikor Szigeti Zsófinál megláttam a Dorothy Draper által tervezett Brazillance tapétát (lásd ITT), a lámpáink és a tükrünk is megvoltak már, eléggé körülhatárolva az 1940-50-es évek amerikai glamour stílusát. Úgyhogy azonnal be is kattant, hogy az eredetileg tervezett botanikai metszetek helyett valami pálmaleveles-dzsungeles képeket kellene a már szintén megvett 3 keretbe illeszteni.
Ismeretlenül kerestem meg Zsófit azzal, hogy maradt-e ki esetleg a tapétájukból 3× A4-es méretű leeső darab, amit én örömmel megvennék. És újra bebizonyosodott, hogy a világ tele van szépséggel, jósággal és kedves emberekkel, mert nem hogy eladott belőle, de nekem ajándékozott egy másfél négyzetméteres darabot!

Ezúton is hálás köszönetem Zsófinak, aki nélkül ez a fürdő nem lenne olyan tökéletes számomra, mint amilyenné a segítségével vált!

DSC_0505új
A mosdópult egy nem túl értékes komódból készült, amit a tapéta egyik színét kiválasztva kentünk át. Formailag és méretre viszont tökéletesnek bizonyult, pedig abszolút látatlanban szereztem be évekkel ezelőtt egy luxembourgi bizományiban.
DSC_0473új

A legutolsó tétel a mosdókagyló volt. Bár kezdettől fogva egy pultra ültethető formátumban gondolkodunk, én egy egészen organikus, kavics formájú szanitert képzeltem ide. Aztán a lámpák, a tükrök, a szekrény a maguk szögletességével kiütötték a teljesen gömbölyded formát a nyeregből, és elkezdtük nézegetni a csónak/levél formájú mosdókat. Végül e mellett a típus mellett döntöttünk, és mikor lehoztam Pestről és kibontottuk, egyértelművé vált, hogy tökéletes összhangot alkot a pálmalevelekkel…:D (na ezen a ponton már én is érzem, hogy nem vagyok teljesen komplett….:D valami kattanásom lehet, mert én tényleg lázban égek ezektől…:PPP)

DSC_0497új
Hát így állt össze a lenti fürdő, persze hiányoznak még akasztók, amik ugyan megvannak, de fel kell még rakni őket, bútorfogantyúk, üveglapok, polcok, stb, stb, egy rakás minden, de azt hiszem, a lényeg már most is látszik….
details
DSC_0387
DSC_0482új
DSC_0485új
DSC_0491új
DSC_0500új

4 thoughts on “Kirakatrendezés

 1. Mónika says:

  Kedves Réka! Olvasom a kezdetektől a blogot, szuper lett ez a zuhanyzós fürdő, olyan üde, friss hangulata van. A komód eredetileg is tetszett, de így zölden tökéletesen ide illik. Milyen festéket használtatok hozzá?

  • Réka says:

   Szia Móni,köszönjük! Örülök, hogy másoknak is átjön az a hangulat, amit én annyira szeretek benne…:)
   Egy közeli kis festékboltba vittük el a tapétát és kevertettük ki róla az egyik színt. A bázisfesték, amibe a színpigmentet keverték egy Poli-Farbe Cell Kolor Aqua, vízzel hígítható selyemfényű zománcfesték. A bázis 2400,- ft. (0.75 l), a belekevert színezék pedig 850,- ft volt.
   Egy rétegben is maximálisan fed, de mi kétszer átkentük a víz és a pára miatt.

  • Réka says:

   Szia Zsófi!
   Nagyon szemfüles vagy, kiosztok érte egy piros pontot! 😉
   Bizony, a wc/bidé mögötti fal a csempe fölött zöld lesz, a festék már kikevertetve a tapéta egyik színében, csak nem jutott még rá idő, hogy felkenjük… 😉 Ez a zöld tükröződik majd a tükörben is, így máshova már nem kerül belőle, a többi fal fehér marad.

Leave a Reply